Våra tjänster – Grön kunskapsförmedling

Eva Olsson, Herbasensia

”Jag är övertygad om att jag genom att förmedla kunskap om växterna och hur man använder dem för egenvård också förmedlar tryggheten i hur vi kan ta hand om oss själva på ett bra sätt” – Eva Olsson

Vilka växter kan jag äta? Hur kan jag använda all min citronmeliss? Vad behöver jag för att göra en salva? Hur gör jag en tinktur?

På ett arrangemang med Herbasensia lär du känna örter, buskar och träd, både vilda och odlade. Du får veta hur du använder växterna både som läkeväxter och som en spännande och näringsrik del av måltiden. De eteriska oljorna och vårt doftsinne är ett annat spännande område du kan få veta mer om.

I utbudet av kurser och föreläsningar ingår också en av medeltidens mest spännande personligheter; Hildegard av Bingen och hennes helhetsläkekonst och syn på hälsa.

Eva Olsson är örtpedagog och örtterapeut och har under många år haft kurser, föreläsningar, workshops och vandringar för att dela med sig av sin gröna kunskap.

De individuella arrangemangen hålls i Herbasensias egen kurslokal i Örthuset på Norra Zinkgatan 25 i Ystad och vandringarna gör vi i naturen runt Ystad. Grupparrangemangen kan antingen hållas i Ystad eller så packar vi korgen med det som behövs och kommer till er.

Herbasensia kursprogram

Kursprogram

Se vårt aktuella kursprogram för kurser, föreläsningar, workshops och vandringar i naturen.

Herbasensia

För grupper

Se vad vi erbjuder om ni är en förening, ett kompisgäng eller några arbetskamrater, som vill göra något tillsammans.

Herbasensia örtterapi

Örtterapi

Till Eva, som är örtterapeut, kan du komma för en personlig örtterapeutisk konsultation.

Herbasensia produkter

Butik

Välkommen att besöka vår butik Örthuset på Norra Zinkgatan 25 i Ystad eller vår webbshop.