Webshop

Välkommen till vår webshop!

Salva

Basen i alla våra salvor utgörs av rapsolja, senapsfröolja och bivax. Till denna bas sätter vi olika utdrag, extrakt och eteriska oljor från växter med olika välgörande beståndsdelar.

Hud- och ansiktsolja

I hud- och ansiktsoljorna har vi blandat rapsolja, senapsfröolja och vallmofröolja. De färdiga produkterna får olika egenskaper beroende på fördelningen sinsemellan och vilka extrakt och eteriska oljor som ingår. Hudoljan används genom att du efter duschen smörjer in ett par droppar på blöt hud och låter det självtorka. Ansiktsolja kan du använda dagligen som den är eller blanda i en lättare kräm. Oljorna innehåller inget vatten och är därför extra lämpliga vintertid.

Massageolja

Som bas i massageoljorna har vi valt raps-, och senapsfröolja. Till dessa sätter vi utdrag av växter och eteriska oljor som har de egenskaper vi önskar.

Fotsalt

Fotbad är avkopplande och välgörande. Saltet i fotbadet har en vårdande och mjukgörande funktion medan de örter och eteriska oljor vi tillsatt bidrar på olika sätt. Använd 1-2 msk till varje bad. Ett tips är att blanda den mängd fotsalt du ska använda med lite rapsolja. ”Skrubba” fötterna med blandningen för att mjuka upp eventuella förhårdnader innan du stoppar fötter och saltblandning i baljan.

Tvål

Att göra kallrörd tvål har mycket gamla anor. Principen är att ett basiskt ämne, till exempel soda får reagera med fett- syrorna i olja. Det sker då en så kallad förtvålning, en kemisk process, som bildar tvål och glycerin. Denna process tar några veckor. Tvålämnena löddrar och rengör medan glycerinet är mjukgörande och hudvårdande. Att våra tvålar har glycerinet kvar gör att de inte torkar ut huden utan mjukgör och bevarar fuktigheten istället. Dessa egenskaper gör också att din tvål mår bäst av att ligga på ett torrt underlag där vattnet kan rinna undan.

Cerat

Våra cerat är gjorda på rapsolja, senapsfröolja och bivax och är välgörande för dina läppar. De skyddar, vårdar och mjukgör. Att de inte innehåller något annat är oljor och bivax gör dem extra lämpliga att använda när det är kallt. Lavendel eller grönmynta är en smaksak. (Ceraten tillverkas numera i runda hylsor, inte ovala som på bilderna.)

Böcker & kort

Eva Olsson har skrivit fyra böcker, alla med växterna i centrum. Först ut var två böcker om smaksättning med örter i både mat och dryck. Efter det en bok om lavendel och nu senast om läkeväxterna och dess användning.

En nyhet är våra fina kort i olika format med läkeväxter.