Kursprogram

Att få förmedla lustfylld grön kunskap till dig är en ynnest. Min tacksamhet till växterna och naturen är oändlig. Där finns en grön kraft som ger mig energi, glädje och inspiration och detta ser jag fram mot att få dela med mig av till dig när vi ses på en kurs, föreläsning eller vandring.

Varmt välkommen in i min gröna värld!

Eva Olsson

Herbasensia kursprogram

Kurser och workshops

Lustfylld kunskapsförmedling om läkeväxter och dofter. 

På en kurs med Herbasensia lär du känna örter, buskar och träd, både vilda och odlade. Du får veta hur du använder växterna både som läkeväxter och som en spännande och näringsrik del av måltiden. De eteriska oljorna och vårt doftsinne är ett annat spännande område du kan få veta mer om.

I utbudet av kurser och föreläsningar ingår också en av medeltidens mest spännande personligheter; Hildegard av Bingen och hennes helhetsläkekonst och syn på hälsa.

I kursprogrammet finner du också de kurser jag arrangerar i samarbete med Ingalill Vestman, Må Bra Coctailen. Ingalill är leg. Sjuksköterska i funktionsmedicin, leg. Barnmorska och känd som ”sjuksköterskan som blev frisk”. Här får du fördjupad kunskap kring hälsa och om hur du med kosten kan stödja din kropp.

Anmälan: Du anmäler dig till kurserna till Eva på +46 70 684 05 05 eller eva@herbasensia.se
Pris: 280:-/tillfälle undantaget heldagskurserna, som kostar 600:-. Du betalar på plats med kort, Swish eller kontant.
Tid: Kurserna tar ca 2,5 timme om inget annat anges och det ingår alltid örtte.
Plats: Kurserna hålls i Herbasensias trevliga lokal på andra våningen på Lilla Norregatan 17.

Örtvandringar

Följ med Eva ut i naturens gröna apotek och skafferi och upptäck alla fantastiska växter vi har runt knuten. Årstidernas växlingar gör att vandringarna blir olika varje gång. Allt från de späda bladen tidigt på våren till sensommarens mogna bär och frukter.

Under ca 2 timmar går vi en runda på ca 2-3 km i naturen runt Ystad. Vi gör täta stopp för att titta på det som växer och du får tips på användning av växterna både som läkeväxter och som en del av måltiden. Med oss hem har vi massor av kunskap och inspiration.

Anmälan: Du anmäler dig till vandringarna till Eva på +46 70 684 05 05 eller eva@herbasensia.se
Pris: 280:-
Tid: Vandringen tar ca 2 timmar
Plats: Samlingsplatsen kan variera med årstiden och meddelas ett par dagar i förväg.

Datum för vårens vandringar meddelas i början av året.

Program våren 2021

 

Presentationen av vårens kursprogram kommer i år att senareläggas något på grund av den rådande situationen. Så snart vi vet när och hur vi kan träffas igen kommer information både här, på Facebook och Instagram.

När vi startar upp kommer vårterminen precis som tidigare att innehålla en skön blandning av läkeväxter, egenvård, odling och mycket annat både i föreläsningsform och som workshops.

Kurserna i samarbete med Ingalill Vestman, VIP Consulting fortsätter. Under våren hinner vi förhoppningsvis med både ”favoriter i repris” och nya teman.

Det enda vi är säkra på är att naturen inte är inställd, så örtvandringarna startar upp i början av maj. Exakta datum återkommer vi till.