En bok med genomgång av lavendelns historia, odling och skötsel, lavendel för nytta och njutning samt lavendel som smaksättare. Personligt skriven text och recept på allt från drycker och kryddblandningar till varmrätter med kött och fisk samt desserter, kakor och bröd.
I boken ger Eva många odlingstips och värdefulla råd för den som vill kunna njuta av både väldoft och buskens vackert rundade form.
Den där perfekta lavendelhäcken får man genom att man med häcksaxen formar plantorna till pyramidform, avslöjar Eva.
I receptavsnittet faller vi för "Vit varm choklad med lavendel". Att dricka varm choklad utomhus när luften är härligt krispig av frost är något speciellt. Att chokladen sedan har en smak av högsommarens prunkande trädgård är en spännande kontrast. All lavendel är ätlig, men vissa sorter är mera lämpliga och godare än andra. Den engelska lavendeln, Lavandula angustifolia som vi ofta odlar i våra trädgårdar passar fint som smaksättare. Den är söt och god och har låg halt av kamfer.
Författare: Eva Olsson
Foto: Eva Olsson
Bokens höjd: 205 mm
Spiralbunden, 104 sidor
Ca 22 recept, ca 90 färgbilder
Förlag: Münchmedia AB
ISBN: 978-91-978512-3
Recensioner
Det finns inga recensioner än.